Ciuperci umplute cu branza albastra, un aperitiv potrivit pentru Valentine’s Day!
Daca vrei sa iti uimesti jumatatea cu o cina pregatita de tine, avem o reteta inedita. Ciuperci umplute cu branza albastra reprezinta aperitivul perfect pentru o seara in doi. Este o reteta care se pregateste in scurt timp si e delicioasa, potrivita la un pahar de vin.
Ciuperci umplute cu branza albastra – reteta
Ingrediente ciuperci umplute cu branza albastra:
- 3 felii de bacon
- 6 ciuperci mari
- 15 grame unt
- o ceapa mica tocata
- 1 catel de usturoi
- 10 grame crema de branza
- 100 grame branza albastra
- 50 grame pesmet
Preparare ciuperci umplute cu branza albastra:
Se pune bacon-ul la prajit pana cand devine crocant. Apoi se scot si se pun pe un prosop de hartie pentru a absorbi uleiul in exces.
Se pune unt in tigaie si se incinge. Se adauga piciorusele ciupercilor, usturoiul si ceapa. Se lasa pe foc 15-20 de minute. Cand piciorusele sunt caramelizate, se iau de pe foc.
Se amesteca cu blenderul ingredientele: ceapa cu bacon, crema de branza, branza albastra si pesmetul. Se formeaza un aluat omogen.
Se umple ciupercile cu o lingura. Se pun pe o tava unsa cu unt si se da la cuptor, 15-20 de minute. Pofta buna!
Daca vrei sa iti surprinzi jumatatea cu un desert de Valentine’s Day, iti recomandam reteta usoara de padurea neagra la pahar! 🙂
Sursa: retete.acasa.ro